Weekend

Weekend

Het is weer bijna weekend !!! Ik ga er lekker op uit, een boswandeling maken en daarna verheug ik me al helemaal op een heerlijke kop soep. Dit is een soort van traditie bij ons na een lange wandeling staat er een grote pan soep klaar. Zoals altijd maak ik een gevulde  groentesoep met rundvlees en soepballetjes (zonder balletjes is het geen echte soep). Het fijne van zo'n pan groentesoep is dat je alle restjes groenten uit je koelkast kunt gebruiken. 

Dit zijn de Ingrediënten die ik voor deze soep heb gebruikt. 

1 schenkel

1 pak soepvlees (rundvlees)

300 gram rundergehakt

1 zakje soepgroenten (klein)

3 bouillonblokjes (groente of tuinkruiden)

Groenten naar keuze b.v. wortels, uien, courgette, paprika enz.( wat je zelf het lekkerst vindt )

Bereiding

Voor de basis:

Zet een grote soeppan op het vuur met 3 liter water en de schenkel en de rest van het soepvlees. Dit moet minimaal een uur (nog beter de hele middag of avond te) koken. Laat het een tijdje pruttelen. Schep het schuim dat ontstaat af met een grote lepel. Ik voeg hier meestal al een bouillonblokje aan toe. Als je vind dat je soep lang genoeg heeft getrokken haal je de schenkel en het vlees uit de pan en spoel je het even snel onder de koude kraan af. Het vlees aan het bot kun je makkelijk snijden in blokjes. De soep moet even gezeefd worden, zelf doe ik dit met een grote zeef met daarin een theedoek. (De theedoek meteen erna omspoelen en wassen) Zelf heb ik altijd een theedoek die niet zo mooi meer is, die gebruik ik altijd om soep te zeven. Voeg het vlees weer toe aan de gezeefde bouillon en de basis is klaar!

Groenten!

Eerst voeg ik nog even naar smaak bouillonblokjes toe. Voor drie liter gebruik ik twee of drie bouillonblokjes. Minder mag natuurlijk ook. En dan de groenten, zoals gezegd kun je alle groenten gebruiken en ik doe ook altijd een zakje soepgroenten uit de koeling erbij.
Bonen en linzen kunnen natuurlijk ook.
Ik heb er nu al zin in stokbroodje erbij dat wordt smullen!!
Natuurlijk heb je ook wel een goede soeppan nodig en dan het liefst ook nog een mooie zodat je de pan meteen op tafel kunt zetten.
De mijne is van het merk Vogue met koelblijvende handvatten, ideaal in gebruik en mooi om te zien.

Heel fijn en smakelijk weekend!!
Liefs Caramelli
Terug naar overzicht

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je wordt op de hoogte gehouden van al onze acties en aanbiedingen.

Ook maak je maandelijks kans op het winnen van het Holland Kookt schort.

* Geldig op één bestelling per gebruiker

Reden genoeg om je meteen in te schrijven!!


Like ons ook op facebook en blijf op de hoogte de leukste nieuwtjes.

Veel plezier met shoppen bij Holland Kookt!

Aanmelden voor de nieuwsbrief!